Jelentkezés - Halfőző versenyre

2017-ben is megrendezésre kerül a hagyományőrző Halfőző verseny.
Néhány fotó az eddigi 5 év alatt zsűrizett ételekből.

Rendezvényünk és alapítványunk egyik alapmotívuma "A halas gasztronómia, illetve a halételek fogyasztásának népszerűsítése (népi étkezési szokások) és hagyományainak ápolása." Ezért nem egyszerűen halászlé főző versenyről beszélünk, hanem általános halétel készítésről, így többféle kategóriát határozunk meg.

Versenykategóriák:

I. Halászlé - hal a bográcsban. 

II. Afrikai harcsából készült étel.

III. Egyéb halétel (minden más, pácolt, füstölt, marinírozott, stb...kivéve afrikai harcsa).

Díjazás:

A zsűri elismert magyar szakácsokból, gasztronómiai szakemberekből áll össze:

A Zsűri elnöke: Forschner Rudolf mesterszakács. A Fehér Asztal Lovagrend tagja.

Társelnök: Tímár András VENESZ-díjas mesterszakács.

 

Kupák: Szarvas Város Nagydíja

Vándorkupák: Dr. Dezső István vándorkupa - Legkülönlegesebb halétel

Pósa Árpád vándorkupa - Legjobb halászlé

A zsűri egyébként minden főzőt (halételt) értékel és az elkészített ételeket arany, ezüst, vagy bronz fokozatba sorolja.

Különdíjak: Csapat megjelenés, Tálalás, Hangulat FIGYELEM!

Információk a versenyről:

Helyszín: Szarvas, Kacsa-tó

Időpont: 2017 Augusztus 5. Szombat

Verseny kezdet: 9:00

Verseny befejezés: 13:00

Eredményhirdetés: 16:00

Nevezési díj: 7.000.-Ft / csapat / kategória.

A csapatok a nevezési díj ellenében élő hal alapanyagot kapnak a főzéshez - a regisztrációban jelzett arányban. Csapatonként, kategóriánként összesen 3kg pontyot illetve 2kg Afrikai harcsatörzset biztosítunk. Amennyiben a csapatok ennél több alapanyagot kívánnak felhasználni, például saját vendégeik ellátására, úgy akkor a szervezők által biztosított mennyiséget kiegészíthetik saját maguk által hozott hallal is.

A csapatoknak maguknak kell gondoskodni a főzéshez szükséges kellékekről, eszközökről fűszerekről. Tüzelés: gázzal.

Gyorsan és egyszerűen!

A jelentkezési szándékodat a következő űrlap kitöltésével jelezheted a szervezők felé:

Kik az idei fellépők?

Jó halas receptek?

Megéri követni minket!

Támogatóink

 
 

© 2017 Minden jog fenntartva - Szarvasihalasnap.hu