2018-ban is megrendezésre kerül a hagyományőrző Halfőző verseny.
Néhány fotó az eddigi 6 év alatt zsűrizett ételekből.
Rendezvényünk és alapítványunk egyik alapmotívuma "A halas gasztronómia, illetve a halételek fogyasztásának népszerűsítése (népi étkezési szokások) és hagyományainak ápolása." Ezért nem egyszerűen halászlé főző versenyről beszélünk, hanem általános halétel készítésről, így többféle kategóriát határozunk meg.
I. Halászlé - hal a bográcsban.
II. Afrikai harcsából készült étel.
III. Egyéb halétel (minden más, pácolt, füstölt, marinírozott, stb...kivéve afrikai harcsa).
A zsűri elismert magyar szakácsokból, gasztronómiai szakemberekből áll össze:
A Zsűri elnöke: Forschner Rudolf mesterszakács. A Fehér Asztal Lovagrend tagja.
Társelnök: Tímár András VENESZ-díjas mesterszakács.
Kupák: Szarvas Város Nagydíja
Vándorkupák: Dr. Dezső István vándorkupa - Legkülönlegesebb halétel
Pósa Árpád vándorkupa - Legjobb halászlé
A zsűri egyébként minden főzőt (halételt) értékel és az elkészített ételeket arany, ezüst, vagy bronz fokozatba sorolja.
Különdíjak: Csapat megjelenés, Tálalás, Hangulat FIGYELEM!
Helyszín: Szarvas, Kacsa-tó
Időpont: 2018 Augusztus 4. Szombat
Verseny kezdet: 9:00
Verseny befejezés: 13:00
Eredményhirdetés: 16:00
Nevezési díj: 7.000.-Ft / csapat / kategória.
További kategóriákban: 3.000.-Ft / csapat
A csapatok a nevezési díj ellenében élő hal alapanyagot kapnak a főzéshez - a regisztrációban jelzett arányban. Csapatonként, kategóriánként összesen 3kg pontyot illetve 2kg Afrikai harcsatörzset biztosítunk. Amennyiben a csapatok ennél több alapanyagot kívánnak felhasználni, például saját vendégeik ellátására, úgy akkor a szervezők által biztosított mennyiséget kiegészíthetik saját maguk által hozott hallal is.
A csapatoknak maguknak kell gondoskodni a főzéshez szükséges kellékekről, eszközökről fűszerekről. Tüzelés: gázzal.
A jelentkezési szándékodat a következő űrlap kitöltésével jelezheted a szervezők felé:
© 2017 Minden jog fenntartva - Szarvasihalasnap.hu