Szucsán György az elmúlt időszakban gyakorlatban is megmutatta, hogy a halételeknek csak a fantázia szab határt. Tavalyelőtt afrikai harcsával töltött káposztát készített, legutóbb pedig a székely káposzta töltelékét bolondította meg. Szombaton ismét a magyar ízvilághoz nyúlt, s a klasszikus körösi halászlé mellé paradicsomos töltött paprikát készített.

 

Közvetlen mellette Szarvas Város Barátainak Köre tüsténkedett. A barátok egy komplett menüsort állítottak össze: körösi halászlével, halfasírttal, spirálkrumplival és vörösboros szilvamártással tálalt grillezett afrikai harcsával igyekeztek elvarázsolni a zsűrit, s mint utóbb kiderült, sikerült is.

 

A szervező Víz-Hal-Ember Közhasznú Alapítvány nevében megjelenő hármas egység a kétnapos rendezvényen is visszaköszönt. A Kacsatónál és a Kenderáztatónál gyermek-és felnőtt horgászversenyre várták a nevezőket, valamint számos intézmény is látványos bemutatóval készült. Az Alföldvíz pl. egy szabadtéri laboratóriumba kalauzolta a legkisebbeket, míg a szentesi Koszta József Múzeum a régi halászeszközöket mutatta be a látogatóknak. Az Agrár Marketing Centrum látványkóstolóval hozta közelebb az érdeklődőkhöz a halat, a V-62 Galamb-és Kisállattenyésztők Egyesülete pedig elsősorban a gyerekeket bűvölte el.

 

A főzőversenyt két kategóriában is Szucsán György nyerte, így elvihette az idén alapított dr. Dezső István vándordíjat is. Emellett különdíjjal jutalmazták a baráti kör vörösboros finomságát, akik kiérdemelték a MAHAL országos főzőversenyén való részvételt. A Békés Megyei Önkormányzat különdíját a Magyar Halkolbász Lovagrend vihette haza.

A főzőverseny további eredményei:

Halászlé kategória
1. Szucsán György – klasszikus körösi halászlé
2. Karács család Békésről – korhely halászlé halgombóccal
3. Szarvas Város Barátainak Köre – körösi halászlé

Afrikai harcsa étel kategória
1. Szucsán György – paradicsomos töltött paprika
2. Magyar Halkolbász Lovagrend (Szolnok) – halgulyás csipetkével
3. KÖVIZIG szarvasi szakaszmérnöksége – harcsapaprikás túrós csuszával

Egyéb halasságok kategória
1. Szarvas Város Barátainak Köre – halfasírt
2. Magyar Halkolbász Lovagrend (Szolnok) – halkolbász

 

Forrás: www.newjsag.hu

Kedvelt cikkek

Cikkek

Kik és mit főztek a Halasnapon?

2018-ban is sok csapat nevezett, a VI. Halasnapok főzőversenyére. A nyerteseknek gratulálunk, a résztvevőknek is köszönjük a részvételt. Bízunk benne, hogy mindenki jó élményekkel tért haza idén is. Pillanatképek a főzésekről és a történésekről:   Read more…

Cikkek

2018-as Eredményhirdetés

A főzőversenyt két kategóriában is Szucsán György nyerte, így elvihette az idén alapított dr. Dezső István vándordíjat is. Emellett különdíjjal jutalmazták a baráti kör vörösboros finomságát, akik kiérdemelték a MAHAL országos főzőversenyén való részvételt. A Read more…

Cikkek

Sokaknak tetszett a Vízi focizás

A szervezők folyamatosan ötletelnek, terveznek, hogy a Szarvasi Halasnapok még színvonalasabb rendezvény legyen, mint az előző években. 2018-ban arra gondoltak, hogy bevonják a vízi focit a programok közé. Mint kiderült nem volt hiábavaló, hiszen igen közkedvelt Read more…