Galát Krisztián főszervező szerint a halfogyasztás tekintetében a két alapvető problémát az ár és a beszerzési hely jelenti. S bár a hal áfájának csökkentése némileg enyhített a helyzeten, a halhús még mindig kétszer-háromszor annyiba kerül, mint pl. a háztartásokban előkelő helyen szereplő csirkemell, az élőhal beszerezése pedig további komoly nehézségekbe ütközik.

Ezek a rendezvények egy picit felhívják a figyelmet a halfogyasztás fontosságára. Élettani szempontból nagyon nagy jelentősége lenne, mivel olyan ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmaz, ami elengedhetetlen a szervezet egészséges működéséhez. Én azt látom, hogy mindenki próbálkozik, hogy változtasson a jelenlegi tendenciákon, de nem könnyű áttörést elérni. – mutatott rá az előttük álló feladatokra. – Én hét évvel ezelőtt a halburger segítségével szerettem volna közelebb hozni a gyerekekhez a halat. Ma azt látom, hogy közülük sokan várják ezt a napot, mert tudják, hogy itt újra megkóstolhatják – tette hozzá bizakodóan.

Kedvelt cikkek

Cikkek

Kik és mit főztek a Halasnapon?

2018-ban is sok csapat nevezett, a VI. Halasnapok főzőversenyére. A nyerteseknek gratulálunk, a résztvevőknek is köszönjük a részvételt. Bízunk benne, hogy mindenki jó élményekkel tért haza idén is. Pillanatképek a főzésekről és a történésekről:   Read more…

Cikkek

2018-as Eredményhirdetés

A főzőversenyt két kategóriában is Szucsán György nyerte, így elvihette az idén alapított dr. Dezső István vándordíjat is. Emellett különdíjjal jutalmazták a baráti kör vörösboros finomságát, akik kiérdemelték a MAHAL országos főzőversenyén való részvételt. A Read more…

Cikkek

Sokaknak tetszett a Vízi focizás

A szervezők folyamatosan ötletelnek, terveznek, hogy a Szarvasi Halasnapok még színvonalasabb rendezvény legyen, mint az előző években. 2018-ban arra gondoltak, hogy bevonják a vízi focit a programok közé. Mint kiderült nem volt hiábavaló, hiszen igen közkedvelt Read more…