Galát Krisztián főszervező szerint a halfogyasztás tekintetében a két alapvető problémát az ár és a beszerzési hely jelenti. S bár a hal áfájának csökkentése némileg enyhített a helyzeten, a halhús még mindig kétszer-háromszor annyiba kerül, mint pl. a háztartásokban előkelő helyen szereplő csirkemell, az élőhal beszerezése pedig további komoly nehézségekbe ütközik.
Ezek a rendezvények egy picit felhívják a figyelmet a halfogyasztás fontosságára. Élettani szempontból nagyon nagy jelentősége lenne, mivel olyan ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmaz, ami elengedhetetlen a szervezet egészséges működéséhez. Én azt látom, hogy mindenki próbálkozik, hogy változtasson a jelenlegi tendenciákon, de nem könnyű áttörést elérni. – mutatott rá az előttük álló feladatokra. – Én hét évvel ezelőtt a halburger segítségével szerettem volna közelebb hozni a gyerekekhez a halat. Ma azt látom, hogy közülük sokan várják ezt a napot, mert tudják, hogy itt újra megkóstolhatják – tette hozzá bizakodóan.