Finomszerelékes horgászverseny

Helye: Szarvas Kákafoki-holtág – Kenderáztató

Időpontja: 2017.08.05.

Regisztráció: 2017.08.05. Szarvas Kákafoki-holtág, bikazugi bejárat 6:30-6:45 óra között.
A helyszínen napi horgászjegy éves horgászjegy váltható.

 • horgászhelyek sorsolása 6:45 órakor kezdődik
 • a kisorsolt helyek elfoglalása 7 – 8:45 óra között
 • az etetés kezdete 8:45 a verseny kezdete 9 óra – kürtszó jelzi
 • verseny vége: 2017.08.05. 13 óra – kürtszó jelzi
 • eredményhirdetés: 2017.08.05. 15 óra az V. Szarvasi Halasnapok színpadán

Nevezési határidő: 2017.08.01.
(Nevezni személyesen a Pinki Horgászboltban lehet (Mezőtúr, Szabadság tér 16 szám alatt,
nyitvatartási időben és Nánási Sándornál személyesen telefonos egyeztetés után (+36/30 385-4232).

A részvétel korlátozott!
A versenybe 20 már csak nevezését tudjuk elfogadni!

A verseny nyílt, megyén belüli és kívüli, valamint külföldi versenyzők jelentkezését egyaránt elfogadjuk a versenykiírás feltételei elfogadása mellett.

Kérjük, részvételi szándékukat jelezzék a fentiek alapján a megadott címen, telefonszámon. A nevezés elfogadásának feltétele az érvényes horgászathoz szükséges okmányok megléte, mely a helyszínen ellenőrzésre kerül. Határidő utáni és helyszíni nevezést nem áll módunkban elfogadni. A KHESZ által kiadott – a holtágra nem szóló – különböző típusú éves területi jegyeket a verseny idejére elfogadjuk.

Nevezési díj: 3000 Ft/fő, mely díjat kérjük személyesen befizetni a Pinki Horgászboltban, Mezőtúron a Szabadság tér 16 alatt.

Verseny szabályai:

 • a versenyre két fős csapatok jelentkezését várjuk
 • az értékelésbe kizárólagosan az élve mérlegelt méretkorlátozott és tilalmi idővel védett (napi darabszám korlátozással szabályozott) hal számít be méretkorlátozásra tekintettel. A rendezők a mérlegelést folyamatosan végzik, (visszahelyezés esetén matrac, fertőtlenítő használata javasolt és elvárt) a mérlegelésig a kifogott hal tárolása kíméletesen, szákban, pontyzsákban, pányvázva, stb. történhet.
 • az eredménybe a csapatok által kifogott hal összsúlya grammban kerül beszámításra, (holtverseny esetén a versenybírók állásfoglalása alapján a kifogott halak darabszáma, vagy a legnagyobb egyedsúlyú kifogott hal dönt.)
 • a versenyen horgászni minden nemű horgászkészséggel lehet figyelembe véve, hogy ez a verseny finomszerelékes
 • a verseny a partról történik, csónak, etetőhajó, egyéb – nem partról horgászkészség által bejutatott – etetésre használt, vízben úszó eszköz használata tiltott.
 • a versenyszabályokat, a KHESZ Helyi Horgászrendjét és a MOHOSZ Országos Horgászrendjét be nem tartó csapatok a versenyből azonnali kizárásra kerülnek
 • a versenykiírásban nem szabályozott, egyedi kérdésekben a versenyszervezők álláspontja mérvadó.
 • a versenyen etetőanyag mennyiségi korlátozás nincs, szúnyoglárva használata megengedett.

Díjazás:

1-3. helyezett csapat tagjai, serlegben és a támogatók által tárgyjutalomban részesülnek.

A verseny csapadékos idő esetén is megtartásra kerül, a résztvevő csapatokat földutas közlekedés (csapadékos időben kemény a terep) várja. A verseny ideje alatt bekövetkezett balesetekért, eltulajdonított tárgyakért a rendező felelősséget nem vállal.

Felhívjuk a figyelmet a KHESZ Helyi Horgászrendjének, III. A horgászat általános szabályai tartalmazó 4 pontjára, amely arról rendelkezik:

Horgászversenyre kijelölt partszakaszon a KHESZ vagy az általa engedélyezett verseny szervezőjének rendelkezése szerinti helyek szabadon hagyása, illetve átadása kötelező. A versenyek előtt a KHESZ az érintett vízterület egyes szakaszain általános horgászati tilalmat rendelhet el.

 

Információk és elérhetőségek:

Veres Imre +36209159700, Mezőtúr – Szabadság tér 16 szám.

Nánási Sándor +3630385-4232

 

Kedvelt cikkek

Cikkek

Kik és mit főztek a Halasnapon?

2018-ban is sok csapat nevezett, a VI. Halasnapok főzőversenyére. A nyerteseknek gratulálunk, a résztvevőknek is köszönjük a részvételt. Bízunk benne, hogy mindenki jó élményekkel tért haza idén is. Pillanatképek a főzésekről és a történésekről:   Read more…

Cikkek

2018-as Eredményhirdetés

A főzőversenyt két kategóriában is Szucsán György nyerte, így elvihette az idén alapított dr. Dezső István vándordíjat is. Emellett különdíjjal jutalmazták a baráti kör vörösboros finomságát, akik kiérdemelték a MAHAL országos főzőversenyén való részvételt. A Read more…

Cikkek

Sokaknak tetszett a Vízi focizás

A szervezők folyamatosan ötletelnek, terveznek, hogy a Szarvasi Halasnapok még színvonalasabb rendezvény legyen, mint az előző években. 2018-ban arra gondoltak, hogy bevonják a vízi focit a programok közé. Mint kiderült nem volt hiábavaló, hiszen igen közkedvelt Read more…