Hozzávalók 4 személyre:

  • Harcsafilé 50 dkg
  • Burgonya 1 kg
  • Vöröshagyma 20 dkg
  • Füstölt szalonna 12 dkg
  • TV paprika 4 db
  • Paradicsom 20 dkg
  • Tejföl 2 dl
  • Olaj
  • Őrölt bors

A harcsafilét, besózzuk, füstölt szalonnalapokba csomagoljuk és olajban mindkét oldalát elősütjük. Ezután egy mélyebb tepsit kizsírozunk és az aljára szeletekre vágott főtt burgonyát teszünk. Erre rárakjuk sorjában egymás mellé a halszeleteket, majd egész vékonyra vágott hagymával szórjuk be. Ennek tetejére megtisztított, jól megmosott és vékonyra szeletekre vágott friss paradicsomot és zöldpaprikát helyezünk. Előbb kevés olvasztott zsírral locsoljuk meg, majd leöntjük liszttel elkevert tejföllel. Közép meleg sütőben pirosra sütjük.

Kedvelt cikkek

Halas Receptek

Fokhagymás harcsa

Hozzávalók 4 személyre: Harcsafilé 60 dkg Fokhagyma 5-6 gerezd Só Olaj Ajánlott köret: abos burgonyapüré A harcsafilét szeletekre vágjuk, besózzuk, majd zúzott fokhagymával jól bedörzsöljük, paprikás lisztbe forgatjuk és olajban mindkét oldalát megsütjük. Kapcsolódó bejegyzések

Halas Receptek

Magyaros harcsafilé

Hozzávalók 4 személyre: Harcsafilé 60 dkg Füstölt szalonna 10 dkg Paradicsom 50 dkg Paprika 50 dkg Zsír 8 dkg Só Feketebors Fűszerpaprika 4 dkg Ajánlott köret:Karika csörgő burgonya A harcsafilét kisebb darabokra vágjuk, besózzuk, majd Read more…